031 220 354 mbregant@gmail.com

Kontakt

Kulinarika, Matej Bregant s.p.
Moste 79b
1218 Komenda

tel.: 031 / 220 / 354
e-mail: mbregant@gmail.com

ČOKOLADNO – BANANIN KRUH

Sestavine:
  • 170 g moke
  • 25 g kakava v prahu
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ¼ žlička soli
  • ½ žlička cimeta
  • 115 g masla (sobna temperatura)
  • 200 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 3-4 zelo zrele banane
  • 1 žička vanilijeva ekstrakta
  • 80 g kisle smetane
  • 85 g čokoladnih koščkov
Priprava:
Pečico segrejemo na 180 oC.

Presejemo skupaj moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, sol in cimet.

V drugi skledi zmešamo skupaj zmehčano maslo in sladkor. Ko je dobro premešano (2-3 minute) dodajamo jajca. Dodamo vsakega posebej in vmes dobro premešamo z električnim mešalnikom.

Banane pretlačimo in jih skupaj z vanilijevim ekstraktom dodamo maslu, sladkorju in jajcem. Dobro premešamo.

Tej masi počasi dodajamo suhe sestavine. Premešamo samo toliko, da se sestavine premešano. Dodamo še kislo smetano in rahlo premešamo. Manj ko bomo mešali, bolj rahel bo končni izdelek.

Dodamo še čokoladne koščke in rahlo premešamo.

Vse skupaj vlijemo v pomaščen podolgovat pekač in pečemo 50-60 min. Preden vzamemo iz pečice preverimo ali je naš čokoladno-bananin kruh pečen. Najlažje preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo s sredino. Če je zobotrebec čist, je pečeno, če pa se zobotrebca držijo še mokre sestavine, potem čas pečenja podaljšamo za nekaj minut.

Kruh je izredno sočen in se lepo zamrzuje. Narežemo ga na primerne koščke in ga porcijsko zamrznemo.