031 220 354 mbregant@gmail.com

Kontakt

Kulinarika, Matej Bregant s.p.
Moste 79b
1218 Komenda

tel.: 031 / 220 / 354
e-mail: mbregant@gmail.com

ČOKOLADNO - LEŠNIKOVI BISCOTTI

Sestavine:

113 g masla
130 g sladkorja
110 g lešnikovega namaza
3 jajca
330 g moke
½ žličke pecilnega praška
ščepec soli
cca 200 g praženih lešnikov
cca 200 g čokoladnih koščkov
čokolada za oblivanje

Priprava:

Pečico segrejemo na 160oC.

Z električnim mešalnikom zmešaj maslo in sladkor, doker ne postane malo bolj rahlo (cca 2-3 minute).
Potem dodaš lešnikov namaz in zmešaš v gladko maso. Postopoma dodajaš jajca. Vsako jajce dodaš posebej in ga vmešaš v maso.

V drugi skledi zmešaj skupaj moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine počasi dodajaš v čokoladno masleno maso. Mešaj samo toliko časa, da so sestavine premešane med seboj. Potem dodaj lešnike in košče čokolade in jih s kuhalnico vmešaj v maso.

Testo razdeliš na 2 enaka dela. Pomaga, če si rahlo zmočiš roke in potem vsako polovico testa oblikuješ v cca 30 cm dolgo in 5 cm široko štruco. Na pekaču naj bosta ti štruci narazen cca 10 cm, ker se testo razleze.
Pečeš 30-35 minut, dokler ni testo na otip več mehko. Ohladiš na sobno temperaturo. Potem z nožem razrežeš na cca 1 cm debele koščke. Vsakega posebej polagaš na pekač (lahko enega zraven drugega, ker se ne bodo več razlezli). Pečeš 10 min in potem vsakega posebej obrneš in jih pečeš še na drugi strani cca 15 min.

Druga peka pomaga odvzeti vso vlago iz piškotov in zaradi tega postanejo lepo krhki. Zdržijo tam nekje do 3 tedne, seveda če jih prej ne zmanjka.

Po želji jih pomočite še v stopljeno čokolado.